IZOLAREA CONSTRUCȚIILOR ÎN ZONA SUBSOLULUI

În ziua de astăzi spațiile din subsol sunt folosite din ce în ce mai puțin ca spații de depozitare și mai mult ca spații pentru activități din timpul liber sau ca spațiu suplimentar de locuit și de muncă. Din acest motiv, se cere mai mult confort de locuit și de microclimă la subsol. Condiția pentru aceasta este izolarea subsolului împotriva umidității exterioare. În cazul acelor construcții fără subsol, este necesar să fie protejați pereții interiori și exteriori printr-o izolare orizontală împotriva umidității. La pereții exteriori este necesară o izolare de 30 cm deasupra terenului.

izolarea

 La clădirile cu pereți de subsol din zidărie trebuie să fie prevăzute în pereții exteriori cel puțin două izolații orizontale.

construcții

În cazul pereților interiori se poate renunța la stratul superior. Pentru izolarea orizontală din pereți trebuie să fie folosite fâșii din bitum pentru acoperișuri, fâșii de izolație, fâșii de izolație a acoperișului sau fâșii de izolație din material plastic. În funcție de tipul de umplutură din spatele spațiului de lucru și de tipul izolației, trebuie să fie prevăzute pentru suprafețele pereților, straturi de protecție. Nu trebuie sa fie vărsat moloz, split sau pietriș direct la suprafețele pereților izolați.

subsol

Cum se face drenajul și izolarea în subsol?

Drenajul este desecarea pământului printr-un strat drenant și tub de drenaj, pentru a împiedica formarea apei cu presiune. La aceasta nu trebuie să apară înămolirea pământului (drenaj rezistent la infiltrare). O instalație de drenaj constă în dispozitivul de drenare, de control și clătire precum și din scurgere. Drenul este noțiunea colectivă pentru tubul de drenaj și stratul drenant. Atât drenarea, cât și izolarea prezintă numeroase avantaje.

construcții izolarea subsol

Sistemul de drenaj este o succesiune de ţevi sau tuburi perforate şi învelite cu o cămaşă de material geotextil. Această succesiune de tuburi este îngropată la un unghi de 45 de grade în jos faţă de marginea şi nivelul de contact al fundaţiei. Sistemul de drenaj nu se pune niciodată sub fundaţia clădirii. Tuburile de drenaj sunt învelite cu un geotextil și conlucrează cu un strat de pietriş dispus în jurul lor. Acest strat de pietriș se numește rezervor de pietriș.

O izolație fundație adecvată este esențială pentru orice tip de construcții, deoarecere fară izolarea bună împotriva infiltrațiilor de apă, clădirea ar avea de suportat deteriorări ale structurii de susținere.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Oferim cele mai bune servicii din industrie

Contactează-ne și începe colaborarea alături de noi.

Scroll to Top